Felmeddelande

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /data/0/a/0a9f194f-5f91-48a8-a8b4-17d51c38dd9b/nublirdetnytt.palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /data/0/a/0a9f194f-5f91-48a8-a8b4-17d51c38dd9b/nublirdetnytt.palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).

Abu Dis Ungdomsklubb


UTSATTA BARN OCH UNGDOMAR BEHÖVER SPORT

Bli månadgivare via Palestinainsamlingen och ge flickor och pojkar möjligheter till sportaktiviteter som främjar deras demokratiska utveckling, social integration och aktiva samhällsengagemang!

År 1999 påbörjades samarbetet med Abu Dis Youth Club som arbetar för att ge barn och ungdomar i byn en positiv och meningsfull fritid. På klubben erbjuds barn och ungdomar en mängd olika sportaktiviteter såsom fotboll, basket, volleyboll, bordtennis, karate, boxning, simning och fäktning. Klubben erbjuder också föreläsningar och workshops av olika slag. Klubbens scoutteam och dansgrupp deltar varje år i olika festivaler och klubben genomför årligen städning och andra volontära uppdrag i byn. en viktig del i klubbens verksamhet är att stärka möjligheten till aktiviteter för flickor.

Reserapport från Palestina

Yvonne Fredriksson har varit i Palestina för uppföljning av projekt som får stöd via Forum Syd. Denna gång reste hon tillsammans med Kerstin Alksäter och hade fullt program. Här är hennes reserapport.

När vi kom, torsdagen den 14 maj, tog vi in på St George Guest House i Östra Jerusalem där trädgården är som finast nu på våren med blommor i fantastiska färger överallt. Förutom en promenad i Gamla Stan tillbringade vi sedan fredagen i trädgården och läste igenom alla nödvändiga dokument och planerade våra besök.

På lördagen åkte vi till Hebron för att köpa Palestinasjalar som PGS säljer i butiken på hemsidan och vid bokbord runt om i Sverige. Hirbawifabriken i Hebron är den enda Kofiafabriken i Palestina nu och genom att sälja sjalarna stödjer vi deras viktiga verksamhet. Som ägaren Yasser Hirbawi uttryckte det: "We are making the symbol of Palestine. This scarf is the history and the heritage of our country.”

Prenumerera på RSS - Abu Dis Ungdomsklubb