Felmeddelande

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /data/0/a/0a9f194f-5f91-48a8-a8b4-17d51c38dd9b/nublirdetnytt.palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /data/0/a/0a9f194f-5f91-48a8-a8b4-17d51c38dd9b/nublirdetnytt.palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).

Palestinagrupperna i Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden solidaritetsorganisation som bildades 1976 genom samgående av lokala Palestinagrupper. Organisationen har idag ca 1 200 medlemmar och 17 lokalgrupper runt om i Sverige. PGS har även ca 500 månadsgivare som regelbundet stödjer de biståndsprojekt som PGS bedriver tillsammans med lokala samarbetspartners i Libanon, på Västbanken och i Gaza.

Syfte
PGS syfte är att verka för bredast möjliga stöd åt det palestinska folkets rätt till självbestämmande och nationellt oberoende, politiskt genom opinionsbildning, ekonomiskt och humanitärt genom Palestinainsamlingen. PGS tar tydligt ställning för det palestinska folkets strävande efter nationellt oberoende och bildandet av en suverän, livskraftig palestinsk stat på Västbanken och Gaza med östra Jerusalem som huvudstad. Detta ser PGS som en omistlig del av att skapa fred i Mellanöstern. Utan en rättvis lösning på Palestinakonflikten kan fred inte uppnås.

Vision
PGS vision är att det uppnås en rättvis fred för det palestinska folket och bildandet av en suverän, livskraftig, demokratisk palestinsk stat utifrån FN:s resolutioner och genom ett slut på Israels ockupation. PGS vision är att såväl antalet lokalgrupper som antalet medlemmar ska öka med syfte att öka våra gemensamma möjligheter att påverka Sverige och andra länder att stärka stödet och öka engagemanget för det palestinska folket, både politiskt och genom olika former av bistånd.

Värderingar
Utgångspunkten för PGS arbete är frivilligarbete och grunden för arbetet är mänskliga rättigheter, internationell humanitär rätt och FN:s resolutioner om Palestina/Israel konflikten. PGS samarbetar med organisationer och partier som delar PGS värderingar. De projekt som söker och får projektstöd eller gåvor från PGS via Palestinainsamlingen, via Sida/Forum Syd eller andra givare ska vara framtagna av lokala demokratiska organisationer, vara en del av det lokala samhället och ett stöd till en demokratisk utveckling av hela det palestinska samhället. Stödet som ges ska baseras på organisationernas prioriteringar. PGS kan även ge stöd via Palestinainsamlingen till israeliska organisationer som aktivt arbetar för ett slut på ockupationen. PGS bekämpar i sitt arbete alla former av rasism, antisemitism och främlingsfientlighet.

Program, stadgar och verksamhetsberättelse 

Årsredovisning 2018

Effektrapport till FRII 2017

Effektrapport till FRII 2018

Effektrapport till Giva Sverige (tidigare FRII) 2019

Riktlinjer för PGS insamlingsarbete

PGS riktlinjer för finansiering och placering av kapital 2018

PGS uppförandekod 

PGS Integritetspolicy 

PGS policy för att motverka och anmäla korruption

 

d6_nid: 
787