Felmeddelande

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /data/0/a/0a9f194f-5f91-48a8-a8b4-17d51c38dd9b/nublirdetnytt.palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /data/0/a/0a9f194f-5f91-48a8-a8b4-17d51c38dd9b/nublirdetnytt.palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).

Bojkott

För allt fler står det klart att så länge den israeliska statens agerande inte får konsekvenser kommer det att fortsätta. Bojkott är en ickevåldsmetod som kan praktiseras av var och en för att påverka Israel. Internationell bojkott var det som blev den sista knuffen för apartheidregimen i Sydafrika, och nu manar palestinska organisationer tillsammans till bojkott genom BDS-uppropet.

Att hålla utkik efter
I de vardagliga hushållsinköpen finns några enkla hållpunkter för att bojkotta de vanligaste förekommande israeliska produkterna. Titta på kartongerna varorna ligger i eftersom många butiker märker om ursprungslandet på sina varor från Israel.

  • Citrusfrukter: De vanligast förekommande israeliska märkena är Carmel/Agrexco och Jaffa. Jaffa var ett palestinskt företag fram till 1948 då det övertogs utan att namnet byttes ut.
  • Avokado: Det vanligast förekommande israeliska märket är Carmel/Agrexco.
  • Hälsans kök: Produkterna märks inte med israelisk streckkod, men produceras delvis i Israel. Det företag som äger Hälsans kök är israeliskt.

Gör det till en vana att titta på streckkoden på produkter du inte köpt tidigare. Börjar streckkoden med 729 är det en israelisk vara, men långt ifrån alla israeliska varor bär koden. Läs mer om israeliska produkter här.

Påverka

  • Tala om för butiken, muntligt och/eller skriftligt, varför du inte köper produkterna och uppmana dem att inte ta in fler israeliska produkter.
  • Prata med dina vänner. Berätta att du bojkottar Israel och varför samt be dem göra detsamma.
  • Beställ klistermärken och knappar från Palestinagrupperna som manar till bojkott. Det gör du i vår onlinebutik.
  • Engagera dig i de olika BDS-kampanjer som Palestinagrupperna och andra driver. Håll utkik på hemsidan!

Engagera dig i din lokala palestinagrupp. En lista över svenska grupper finns här.

Air Max 95 20th Anniversary

d6_nid: 
1 767