Felmeddelande

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /data/0/a/0a9f194f-5f91-48a8-a8b4-17d51c38dd9b/nublirdetnytt.palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /data/0/a/0a9f194f-5f91-48a8-a8b4-17d51c38dd9b/nublirdetnytt.palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).

Testamentera

Ett testamente är ditt sätt att bestämma hur det ska bli med det du lämnar efter dig. Om testamente saknas vid din bortgång fördelas dina tillgångar enligt den lagstiftade arvsordningen. Genom att klart och tydligt tala om för dina efterlevande vad du önskar underlättar du för dina arvingar som slipper svåra diskussioner om hur arvet efter dig ska fördelas. I ditt testamente har du möjligheten att fördela dina tillgångar även till personer och organisationer som inte är arvsberättigade enligt lagen. Låter du ditt arv, eller delar av det, gå till Palestinagrupperna främjar du även efter din bortgång utvecklingen i våra ändamålsfrågor. För en mindre organisation som Palestinagrupperna gör ett arv stor skillnad. Om du vill kan du i ditt testamente välja att rikta ditt arv ytterligare genom att ange vad du vill stödja (informationsarbete i Sverige, biståndsprojekt eller andra specifika ändamål). Tänk dock på att allt för specifika önskemål kan bakbinda organisationen från att använda ditt arv effektivt.

Ett testamente måste vara skiftligt och bevittnat och undertecknat av två personer för att vara giltigt. Vittnena måste vara medvetna om att det är ett testamente de undertecknar, men testamentets innehåll kan du hålla hemligt. Du kan testamentera alla typer av egendom, såsom kontanter, värdepapper, fastigheter eller värdeföremål. Om du väljer att testamentera till Palestinagrupperna använd det fullständiga namnet Palestinagrupperna i Sverige och ange vårt organisationsnummer (802009 – 9258). Eftersom ett testamente är en juridisk handling är det att rekommendera, men inte nödvändigt, att du tar hjälp av en juridisk rådgivare för att undvika oklarheter.

Testamentet är en värdehandling och originalet bör förvaras på ett säkert ställe. Tala om för dina nära att testamentet finns och var du förvarar det. Meddela gärna även oss om du har valt att ta med Palestinagrupperna i Sverige i ditt testamente. Palestinagruppern är medlemmar i FRII och i Goda Testamentet.

Har du frågor angående att testamentera till Palestinagrupperna är du välkommen att kontakta oss:

Palestinagrupperna i Sverige
Tegelviksslingan 20
116 45 Stockholm
08 - 641 72 88
info@palestinagrupperna.se

Footwear

d6_nid: 
1 230