Felmeddelande

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /data/0/a/0a9f194f-5f91-48a8-a8b4-17d51c38dd9b/nublirdetnytt.palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /data/0/a/0a9f194f-5f91-48a8-a8b4-17d51c38dd9b/nublirdetnytt.palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).

Direkt urklippt från ISM:s hemsida: Engagera dig i Bojkotta Israel-arbetet

"ISM-Stockholm välkomnar er på informationsmöte om BDS – Bojkott, Desinvestering och Sanktioner – mot staten Israel. Mötet hålls den 22 september.

Hej alla kämpande människor!

Bojkott, desinvestering och sanktioner är ledorden i BDS-rörelsen. Artister vägrar ge konserter i Israel, företag som investerar i ockupationen blir av med sina kontrakt världen över och Israels frihandelsavtal med EU var under en period hotad för första gången sedan samarbetet startade.

BDS-rörelsen är på frammarsch i världen. Och i Sverige. Redan har Veolia förlorat kontraktet vid upphandlingen av Stockholms tunnelbana, AP-fonderna har desinvesterat sina andelar i företaget Elbit Systems som medverkar till att övervaka palestinier. Även Hamnarbetarförbundet genomförde under förra våren en tillfällig blockad av israeliska varor som kom till svenska hamnar.

BDS föddes 2005 efter att det palestinska civilsamhället, med då cirka 200 organisationer, tillsammans bestämde sig för att driva krav på bojkott, desinvesteringar och sanktioner. Över hela världen genomför BDS-gruppen aktioner, en av de senaste BDS-aktionerna ägde rum i London mot de israeliska filharmonikerna.

Många grupper och aktivister har länge arbetat med BDS i Sverige. Men efter ett rikstäckande möte i oktober förra året med olika grupper som jobbar för den palestinska saken har samarbetet stärkts mellan grupper, städer och människor. Och vi är peppade på att börja jobba mer offensivt nu och vi vill bygga en folkrörelse, så som det såg ut under åren bojkott drevs mot apartheidregimen i Sydafrika! Lokalgrupper finns redan i Malmö, Göteborg och andra städer. Kolla in dem på Isolera Israel.

Vi vill träffa er alla för berättar mer om BDS och där vi diskuterar vad vi kan göra tillsammans för att stödja det palestinska folkets förfrågan till hela världen. Alla, individer såsom organisationer, kan bidra med något! Än så länge finns ingen lokalgrupp av Isolera Israel i Stockholm, så kom och hjälp till att bygga en för att ingå i en internationell och växande rörelse för Palestina!

Mötet hålls på torsdagen den 22 september kl 19.00 på café Farfar, Katarina Bangata 21, Södermalm.

För mer information kontakta Shora på 073 789 56 37

Föranmälan önskas till stockholm@ism-stockholm.org

Väl mött,
ISM-Stockholm"

Nike

d6_nid: 
2 286