Felmeddelande

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /data/0/a/0a9f194f-5f91-48a8-a8b4-17d51c38dd9b/nublirdetnytt.palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /data/0/a/0a9f194f-5f91-48a8-a8b4-17d51c38dd9b/nublirdetnytt.palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).

Palestinagrupperna i Sverige kräver att den palestinske människorättsaktivisten Mohammad Othman omedelbart släpps fri

Free Othman: Demonstration för Mohammad Othman i London.Demonstration för Mohammad Othman i London.Mohammad Othman, känd för sitt ihärdiga engagemang mot den israeliska ockupationen av Palestina och för mänskliga rättigheter, frihetberövades den 22 september av de israeliska ockupationstyrkorna. Gripandet skedde på gränsen mellan Jordanien och Västbanken då Othman var på hemresa från Norge där han informerat om situationen i Palestina i föreläsningar och i möten.

Othman har inte delgivits brottsmisstankar eller annat skäl till frihetsberövandet än att det finns "hemlig information" om honom. Palestinagrupperna i Sverige (PGS) bedömer att det verkliga skälet bakom arresteringen är att bestraffa Othman för hans politiska engagemang som uppmärksammats även utanför Palestina och som förde honom till Norge.

Rättegången mot Othman har skjutits upp till framtiden fyra gånger och är vid dagens datum satt till den 9 november. PGS kräver att Israel omedelbart och villkorslöst släpper Othman fri. Detta krav är extra angeläget då rapporter om illa behandling i häktet och under förhör kommit PGS till känna. Vidare uppmanas den svenska regeringen att både oberoende och i egenskap av ordförandeland för EU ställer sig bakom detta krav och framför det i kontakter med Israel. Uttalandet och kraven har framförts brevledes till den israeliska ambassaden i Stockholm.

Per Gahrton
Ordförande,
Palestinagrupperna i Sverige

Mer information:

freemohammadothman.wordpress.com, Blogg med frekvent uppdaterad information om Othman.

stopthewall.org, Stop the Wall, organisationen Othman är verksam inom.

www.petitiononline.com/stopwall/petition.html, Namninsamling för Othman, för tillfället drygt 5000 underskrifter.

Max 90 Winter Sneakerboot

d6_nid: 
1 502