Felmeddelande

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /data/0/a/0a9f194f-5f91-48a8-a8b4-17d51c38dd9b/nublirdetnytt.palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 580 of /data/0/a/0a9f194f-5f91-48a8-a8b4-17d51c38dd9b/nublirdetnytt.palestinagrupperna.se/public_html/includes/cache.inc).

Visning av Coffee for All Nations och kortfilmer från Gaza

Den 22 maj så bjuder Palestinagrupperna in till en visning kl 18.00 på Zita Folket Bio Stockholm (Birger Jarlsgatan 37)

1948 tvingade den israeliska armén Abeds familj att överge sitt hem i byn al-Walaja nära Betlehem. Abed insisterade på rätten till sin mark och bosatte sig i en grotta han upptäckte i utkanten av ägorna. I grottan öppnade han ett kafé, en plats som kunde nås av såväl Palestinier och Israeler som turister. Genom sitt kafé vände Abed sin egna tragedi och skapade ett projekt där han kunde dela sin historia och sin otroliga utsikt med andra. Coffee for All Nations är en berättelse om hopp och ger oss en vacker och aktuell bild av de orättvisor som orsakas av kriget och ockupationen i regionen.

Regissören Wafa' Jamil besöker visningen för samtal och frågestund tillsammans med Anna Wester, ordförande i Palestinagrupperna.

Följande kortfilmer visas:

Alaa, the clown
Alaa Meqdad är en kort man som lever i ett samhälle som inte tolererar skillnader. Han har genomlidit olika former av hån och att känna sig otillräcklig, men han tänker inte på sin kropp som en förbannelse utan lyckas tvärtom vara en glädjespridare som clown, där han får chansen att sprida skratt som han vänder mot den värld som försöker att knäcka honom.

Malak, the ambitious painter
En begåvad 15-årig tjej står inför kampen att kunna leva som målare i ett samhälle som tyvärr försöker kontrollera kvinnor och förneka dem rätten att vara fria och oberoende.

Emam, cancer survivor
Eman är mor till två och canceröverlevare, som befann sig framför en overklig utmaning som hon vann. Beväpnad med kärlek och beslutsamhet bestämde hon sig för att dela sina erfarenheter med andra cancerpatienter och lärde dem att älska livet och inte släppa taget.

Mahmoud, a man with special needs
Mahoud föddes med en fosterskada i benet som hindrade honom från att gå under sin barndom. Mahmoud insåg att tänka på sitt handikapp som ett hinder inte skulle hjälpa honom att ändra på någoting. Han började intala sig att han inte är mindre perfekt än någon annan och lyckas vända sitt liv och börja gå normalt.

För att boka biljetter: https://bokazita.com/chap/bookplace/

Nike Zoom Flight Bonafide